НОВИНИ


Шефът на германското разузнаване: Русия ще е готова да нападне НАТО до края на десетилетието

33 2279 14.10.2024
Шефът на германското разузнаване: Русия ще е готова да нападне НАТО до края на десетилетието
БГНЕС

Руските сили ще са в позицията да атакуват територията на НАТО най-късно до края на това десетилетие, алармира днес шефът на германското разузнаване, цитиран от Ройтерс.


"Руските сили би трябвало да са в позиция да започнат нападение срещу НАТО най-късно до края на това десетилетие", посочи Бруно Кал пред парламентарна комисия в Берлин.

 

На този фон Москва съобщи, че е готова на диалог с Берлин. Руският държавен глава Владимир Путин е отворен към идеята за диалог с германския федерален канцлер Олаф Шолц, отбеляза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред руската новинарска агенция Интерфакс, цитирана от ДПА.

 


„Многократно сме заявявали, че оставаме отворени за контакт“, изтъкна Песков. По думите му досега не е имало предложение от германска страна за телефонен разговор.

 

Песков каза това в контекста на изявление на германската външна министърка Аналена Бербок, която подчерта, че Путин вече няма желание да говори с канцлера по телефона. Наскоро Шолц наблегна, че възможностите за мир трябва да се проучат, като се появиха и съобщения за планиран телефонен разговор с Путин, поясни ДПА.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама