НОВИНИ


Изслушват съдия Владислава Цариградска във Висшия съдебен съвет

3 3000 15.10.2024
Изслушват съдия Владислава Цариградска във Висшия съдебен съвет
Съдия Владислава Цариградска БГНЕС

Изслушват съдия Владислава Цариградска във Висшия съдебен съвет.


Тя ще застане пред Съдийската колегия във връзка със заплахи, отправени към нея. Изслушването е по нейно искане и е част от дневния ред на заседанието.

 

Съдия Цариградска е била обект на натиск и заплахи, свързани с работа й по казуса с Мартин Божанов, по-известен като „Нотариуса”.



Според нейни изявления тя е получавала заплахи, включително по имейл, като в тях се е споменавало за насилие към нейното семейство. През годините тя е била мишена на натиск и заплахи от различни лица, свързани с конкретни дела, които е разглеждала, което доведе до назначаването й на лична охрана​.

 

Кой е Нотариуса?


Краткият отговор е брокер в съдебната власт. Определян е като човек с многобройни контакти, които той умело използва. Срещу сериозни суми съдействал на хора, които са задържани под стража да бъдат освободени, да бъдат смекчени присъдите им или изобщо да няма такива. Или с други думи - буквална подмяна на справедливост с несправедливост или обратното. Така анализаторите описват дейността на Божанов. Освен това неговото име е замесвано в имотни измами, но приживе той твърди, че това не е вярно. Отмъщение или ликвидиране на човек, който знае много - това, според запознати, са възможните причини за екзекуцията му.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама