НОВИНИ


Украйна свали 12 вражески дрона през нощта. Един убит и 12 ранени в Николаевска област при руски удар

0 2221 15.10.2024
Украйна свали 12 вражески дрона през нощта. Един убит и 12 ранени в Николаевска област при руски удар
БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна съобщиха днес, че през изминалата нощ са свалили 12 от общо 17 изстреляни руски дрона. Същевременно при руски удар в украинската Николаевска област е загинал един човек, а други 16 са ранени, предаде областната военна администрация, цитирана от Ройтерс.


Четири от дроновете, които не са били свалени, са „със загубена локация“, най-вероятно заради активното използване на средства за радиоелектронна борба, уточни ВВС на Украйна в социалната мрежа „Телеграм“.

 

Оттам допълниха, че руските сили са използвали седем ракети С-300/400, за да атакуват Николаевска област, както и две крилати ракети Х-59, за да атакуват Черниговска и Сумска област.



Ударът в Николаевска област е нанесъл щети на инфраструктурен обект, ресторант, търговски обекти, жилищни сгради и автомобили, алармира областният управител Виталий Ким в „Телеграм“. Спешните служби посочиха, че атаката е довела до няколко пожара, два от които са вече потушени.

 

Вражеските удари в южната част на Украйна този месец бяха насочени срещу критичната инфраструктура в Николаевска област и срещу пристанищната инфраструктура в Одеска област.

 

Украйна иска от съюзниците си допълнителни средства за ПВО, докато окупаторите продължават да нанасят удари по градовете на съседната страна вече две години и половина след пълномащабната си инвазия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама