НОВИНИ


Заради технически проблем: Изпитът на деветокласниците по природни науки бе прекратен

1 2321 15.10.2024
Заради технически проблем: Изпитът на деветокласниците по природни науки бе прекратен
БГНЕС

Технически проблем прекрати изпита на деветокласниците по природни науки, предава bTV. Днес бе вторият ден на провеждането на теста.


Изпитът се провежда изцяло електронно. Системата обаче не функционираше навсякъде и това доведе до прекратяването на изпита.

 

Множество ученици не са успели да влязат в платформата. На места се е появил бял екран. Тези пък, които все пак успели да започнат теста, не го завършили, защото системата продължила да дава грешки.



През изминалия ден повече от 28 000 деветокласници решаваха изцяло онлайн тест по природни науки. Днес трябваше да се проведе втората част от тестването, в която се очаква да се включат останалата част от деветокласниците от цялата страна.

 

Тестът се състои от три части - по биология и здравно образование, по физика и астрономия и по химия и опазване на околната среда.

 

От МОН правят анализ на всички постъпили сигнали. От ведомството уточняват, че вчера учениците са влизали с QR код, а днес - чрез въвеждане на потребителско име и парола. От министерството посочват, че това е генерирало проблеми в системата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама