НОВИНИ


Студено нахлуване: Северен вятър ще донесе понижение на температурите в цялата страна

0 2410 16.10.2024
Студено нахлуване: Северен вятър ще донесе понижение на температурите в цялата страна

В сряда времето ще бъде предимно слънчево, но със студен вятър от север-североизток, който ще понижи температурите в цялата страна. Максималните температури ще варират от 15° в североизточните райони до 23° в югозападната част на България.


В сряда времето ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността преди обяд над североизточните части на страната. Вятърът ще духа от север-североизток, като в Североизточна България ще бъде временно силен, носейки студен въздух.

 

Дневните температури ще се понижат, като максималните ще варират от 15°-16° в североизточните райони до 21°-23° в Горнотракийската низина и югозападните райони. В София се очаква максимална температура от около 19°.

 

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но следобед ще намалява. Ще има силно вълнение на морето (3-4 бала), а температурите ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода ще бъде около 20°-21°.

 

В планините ще бъде слънчево, с повече облаци над източните райони на Стара планина. Ще духа умерен север-северозападен вятър, като на височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 15°, а на 2000 метра – около 8°.

 

В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от изток и североизток, а температурите ще продължат да се понижават. Минималните в петък ще са между 0° и 5°, с възможност за слани в защитените от вятър места. Максималните температури ще се задържат между 11° и 16°.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама