НОВИНИ


Президентът Румен Радев на официално посещение в Босна и Херцеговина

0 2163 16.10.2024
Президентът Румен Радев на официално посещение в Босна и Херцеговина

На 16 и 17 октомври президентът Румен Радев ще посети Босна и Херцеговина по покана на председателя на Председателството Денис Бечирович. В центъра на визитата ще бъдат европейската перспектива на страната, регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и укрепването на сигурността в региона.


Българският президент ще бъде посрещнат с официална церемония в Сараево, където ще проведе среща с членовете на Председателството и ще участва в пленарни разговори между делегациите на двете държави. След срещата Радев и Бечирович ще дадат съвместна пресконференция.

 

В хода на визитата, той ще се срещне и с членове на парламентарната асамблея на Босна и Херцеговина, с председателя на Съвета на министрите Боряна Крищо, а също и с върховния представител на международната общност Кристиан Шмид.

 

Президентът Радев ще посети и военната база „Бутмир“, където са разположени български военнослужещи, участващи в операция „Алтея“ на Европейския съюз в страната. На място той ще се срещне с главнокомандващия силите на ЕУФОР генерал-лейтенант Ласло Щиц.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама