НОВИНИ


ИАОС представя новата система за мониторинг на качеството на въздуха

1 2498 16.10.2024
ИАОС представя новата система за мониторинг на качеството на въздуха

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) ще представи утре новата Национална система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух, в която ще участват заместник-министърът на околната среда Ренета Колева и и.д. изпълнителен директор Росалина Инджиева.


Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) ще организира събитие, на което ще представи своята система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух. На него ще присъстват заместник-министърът на околната среда и водите Ренета Колева, и.д. изпълнителен директор на агенцията Росалина

 

Инджиева и експерти от ИАОС. По време на презентацията ще бъде разгледана Националната система за мониторинг на атмосферния въздух, типовете мониторингови пунктове в страната, както и методите за провеждане на мониторинга.

 

Участниците ще научат как се осигурява качеството на измерванията и данните, които се предават на Европейската агенция по околна среда. Събитието ще включва демонстрация на работата на Автоматичната измервателна станция в Павлово, разположена в двора на ИАОС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама