НОВИНИ


Демонстрация на софтуерните системи за машинно гласуване в Народното събрание

2 2155 16.10.2024
Демонстрация на софтуерните системи за машинно гласуване в Народното събрание

На 16 октомври „Информационно обслужване“ АД проведе демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври.


„Информационно обслужване“ АД прави демонстрация на 16 октомври на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за изборите на 27 октомври. Събитието ще се проведе от 10 часа в сградата на Народното събрание, съобщи bTV.

 

На демонстрацията как ще се организира машинното гласуване могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие в изборите партии, коалиции и инициативни комитети, както и представители на медиите.

 

На 11 октомври Министерството на електронното управление започна процедурата по довереното изграждане на софтуера, който ще се инсталира на машините за гласуване на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Процедурата се извършва от Централната избирателна комисия (ЦИК) в контролирана среда, предоставена от министерството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама