НАРОДЕН ГЛАС


Трагедия в сянката на скръбта: Доротея Волева загуби Николай Волев в деня на прощаване с Кирил Маричков

3 8465 16.10.2024
Трагедия в сянката на скръбта: Доротея Волева загуби Николай Волев в деня на прощаване с Кирил Маричков
Кирил Маричков и Николай Волев фейсбук

В деня на прощаване с легендарния музикант Кирил Маричков, България е потресена от поредната трагедия – режисьорът Николай Волев загина при падане от четвъртия етаж. Доротея Волева, съпругата на Волев, тъжи за загубата на своя партньор в живота, докато се сбогува с "патриарха на българския рок", оставяйки дълбока следа в сърцата на почитателите и колегите си.


Неописуема трагедия сполетя актрисата Доротея Волева, която в един ден загуби не един, а двама от най-близките си хора. Докато страната се сбогуваше с рок-легендата Кирил Маричков, нейният първи съпруг и баща на сина ѝ, съдбата нанесе нов удар – настоящият ѝ спътник в живота, известният режисьор Николай Волев, загина след фатално падане от четвъртия етаж.

 

Трагичният инцидент с Волев дойде точно в деня, когато България се прощаваше с фронтмена на "Щурците", определян като "патриарх на българския рок". Доротея Волева присъстваше на поклонението заедно със сина си Кирил Маричков-младши, когато получи шокиращата вест за смъртта на Волев.

 

Смъртта на Кирил Маричков, който загина след падане от сцената по време на репетиция за концерт с група "Фондацията" в село Селановци, вече бе покосила рок средите в България. Неговите колеги споделят, че инцидентът е бил неочакван, но не първият за последните месеци. Само преди кратко време Маричков претърпял тежка операция на гръбначния стълб, след друг нещастен случай. Групата подготвяше специален юбилеен концерт за 80-годишнината на рок-легендата, но трагедията настъпи само дни преди рождения му ден.

 

Воловите думи за Николай Волев разкриват дълбочината на болката ѝ. В социалната мрежа тя сподели: "Моят живот, моята любов, моето щастие... човекът, на когото се възхищавах и обожавах. Той изчезна някъде във вселената, без да ми каже къде отива, за да го намеря. Но аз ще го намеря! Защото безкрайно го обичам!"

 

Смъртта на Волев, един от големите режисьори на България, шокира приятелите и колегите му. Според близки до семейството, той работел по проект за филм за Яворов и Лора, но други твърдят, че режисьорът е боледувал от дълго време. Каквато и да е истината, загубата на двамата творци в толкова кратък период оставя културната общност в шок.

 

България загуби двама велики творци, оставяйки техните близки и почитатели в дълбока скръб.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама