НОВИНИ


Съмнения за фиктивни кремации: Арестуваха собственик на траурна агенция в Пловдив

0 2164 16.10.2024
Съмнения за фиктивни кремации: Арестуваха собственик на траурна агенция в Пловдив

Собственик на траурна агенция в Пловдив е арестуван за фиктивни кремации, след като е измамил близките на двама починали с общо 1639 лева, обещавайки им кремация, която не е била извършена. Мъжът е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа, а прокуратурата ще иска мярка за неотклонение "задържане под стража".


Собственик на траурна агенция в Пловдив е арестуван на 14 октомври след съмнения за поне две фиктивни кремации. 25-годишният мъж е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив, предаде кореспондентът на БТА Ирина Шопова.

 

Според обвинението, през септември 2024 г. мъжът е заблудил близките на двама починали, твърдейки, че е извършил кремация, с което ги е измамил с общо 1639 лева.

 

Случаите касаят починали жена и мъж, за които собственикът на агенцията е взел съответно 809 и 830 лева. Въпреки това, кремация не е била извършена, а телата на починалите са били поставени в хладилна камера. На близките на починалите мъжът е предал урни с прах с неизвестен произход.

 

В момента по делото се разпитват свидетели, а също така е изискана документация. Районната прокуратура в Пловдив предстои да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама