НОВИНИ


Байдън уверен: Харис ще си проправи собствен път, ако стане президент

0 2150 16.10.2024
Байдън уверен: Харис ще си проправи собствен път, ако стане президент
Стопанинът на Белия дом Джо Байдън БГНЕС

Камала Харис ще си проправи собствен път, ако стане президент, заяви стопанинът на Белия дом Джо Байдън, цитиран от Франс прес.


Настоящият вицепрезидент и кандидат-президент на демократите на изборите на 5 ноември Харис бе разкритикувана от противника ѝ републиканец Доналд Тръмп, че няма да промени нищо от политиката на действащия лидер Байдън. Повод за критиките на Тръмп бе телевизионно интервю, в което Харис отбеляза, че "нищо не ѝ идва наум", след като бе запитана кои политики на Джо Байдън би променила. 

 

"Всеки президент трябва да начертае своя собствен курс. Това направих и аз. Бях лоялен към Барак Обама, но начертах свой собствен курс като президент“, посочи Байдън на вечеря на Демократическата партия във Филаделфия.



"И Камала (Харис) ще го направи. Досега тя беше лоялна, но ще си проправи собствен път“, категоричен бе американският държавен глава.

 

Самият Джо Байдън беше вицепрезидент между 2009 и 2016 г., по време на двата президентски мандата на Барак Обама.

 

От началото на кампанията си 59-годишната Камала Харис се опитва да постигне баланс, като се представя като кандидат, носещ промяна, но без да отрича политиката на администрацията на Джо Байдън, пише АФП.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама