НОВИНИ


Рюте: Планът за победа, представен от Зеленски, е добър сигнал, но не може да бъде подкрепен изцяло

13 2469 16.10.2024
Рюте: Планът за победа, представен от Зеленски, е добър сигнал, но не може да бъде подкрепен изцяло
Генералният секретар на НАТО Марк Рюте БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Марк Рюте заяви, че Планът за победа, представен от президента на Украйна Володимир Зеленски е добър сигнал, но не може да го подкрепи изцяло, съобщиха световните агенции.


Рюте се аргументира с думите, че "има много въпроси, които е необходимо да разберем по-добре".

 

По думите му министрите на отбраната от НАТО ще обсъдят т.нар. "План за победа" на Зеленски по време на двудневната си среща, която стартира утре в Брюксел. 



Първата точка в плана е безусловна и незабавна покана Киев да се присъедини към НАТО, а сред останалите призиви е засилване на западната подкрепа и отпадане на ограниченията за употребата на оръжия с далечен обсег срещу Русия. 

 

По време на речта си в украинския парламент по-рано днес Зеленски отправи и обвинения към Северна Корея, че помага активно на Русия с хора на фронта и оръжейни доставки - твърдение, което генералният секретар на Алианса не потвърди, но определи като "притеснително". 

 

Рюте бе категоричен, че страните членки на НАТО "по план" ще изпълнят финансовите си ангажименти към Украйна, както и че новата украинска мисия на Алианса в германския град Висбаден ще започне да функционира пълноценно през следващите няколко месеца.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама