НОВИНИ


Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 млн. долара

4 2474 16.10.2024
Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 млн. долара
Американският държавен глава Джо Байдън БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в сряда нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 425 милиона долара, съобщиха световните агенции.


Той проведе телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски. Това съобщава "Ройтерс", като цитира изявление на Белия дом.

 

Пакетът включва способности за противовъздушна отбрана, боеприпаси въздух-земя, бронирани превозни средства и критични боеприпаси, се посочва в изявление на Белия дом.

 

Първоначално американският лидер трябваше да се срещне лично със Зеленски в Европа, но визитата бе отложена поради урагана Милтън, който удари САЩ.

 


Държавният глава на САЩ ще отпътува за Германия в четвъртък, където ще се срещне с германския федерален канцлер Олаф Шолц, френския президент Еманюел Макрон и британския министър-председател Киър Стармър. Байдън планираше да посети и Ангола, но това пътуване е пренасрочено за първата седмица на декември, според прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер. Лична среща с украинския президент обаче не е била уговорена.

 

Отмененото посещение на Байдън в Европа се дължи на необходимостта президентът да се справи с последствията от урагана Милтън във Флорида, който причини значителни щети и доведе до масови евакуации.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама