НОВИНИ


Камала Харис промени стратегията, застана пред консервативната FoxNews

2 2194 17.10.2024
Камала Харис промени стратегията, застана пред консервативната FoxNews

Отвъд океана предизборната кампания в Съединените щати тече с пълна сила. Според социологически проучвания все още няма ясно изразен фаворит. За първи път кандидатът на демократите Харис даде интервю за консервативната медия FoxNews.


Близо 30-минутното интервю беше напрегнато от самото начало, като водещият Брет Байер и вицепрезидентът Камала Харис често се прекъсваха един друг.



Най-горещата тема беше незаконната миграция.

 

От Fox пуснаха клип, в който майка обвинява граничните политики на администрацията на Байдън за смъртта на дъщеря ѝ. Обвиняемите са двама мъже без документи от Венецуела.

 

„Дължите ли извинение на тези хора, загубили близките си?“, пита водещият.


„Толкова съжалявам за загубата ѝ. Искрено съжалявам. Но нека поговорим за това, което се случва в момента“, отвърна Камала Харис.

 

Тя отговори и на критиките на републиканците, че няма да бъде по-различна от сегашния президент Джо Байдън.

 

„Моето президентство няма да бъде продължение на президентството на Джо Байдън. И като всеки нов президент, аз ще донеса своя житейски и професионален опит, както свежи и нови идеи. Аз представлявам ново поколение лидери“, заяви тя.

 

По-малко от месец преди президентския вот рекорден брой гласоподаватели отидоха до урните на предсрочни избори в щата Джорджия – над 300 хиляди. Джорджия е един от седемте щати, които се очаква да играят ключова роля при вота на 5-ти ноември.

 

Интервюто на Камала Харис с Брет Бейер от Fox News Channel в сряда е най-новата индикация, че демократите по време на кампанията са все по-склонни да се ангажират с мрежа, добре снабдена с поддръжници на опонента Доналд Тръмп.

 

От конгреса на партията през август насам по Fox са говорили приблизително два пъти повече демократи, отколкото през същия период в кампанията на президента Джо Байдън през 2020 г., което само по себе си е било по-често, отколкото когато Хилъри Клинтън беше кандидат през 2016 г., според данни на мрежата.



Въпросът дали да се игнорира Fox или да се използват възможностите за промяна на гледните точки на някои членове на аудиторията отдавна е предмет на вътрешен дебат сред демократите. По време на кампанията си Байдън не се е появявал специално за Fox . Клинтън направи една поява по време на първичната си кампания и още една в средата на лятото на 2016 г.

 

„Вицепрезидентът, губернаторът Уолц и нашата кампания вярваме, че е важно да говорим с всички американци, независимо от това къде получават своята информация или забавление, за да могат да чуят директно от нас - не през филтър - кой е вицепрезидентът Харис, за какво се бори и какво се кандидатира да направи“, каза Иън Самс, говорител на кампанията на Харис.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама