НОВИНИ


Пиар експертът Пепи Димитрова: Партиите имат непосилна задача да обяснят своето бездействие в последните 5-6 парламента

2 2160 17.10.2024
Пиар експертът Пепи Димитрова: Партиите имат непосилна задача да обяснят своето бездействие в последните 5-6 парламента
Пиар експертът Пепи Димитрова Стопкадър: NOVA NEWS

Ходът на предизборната кампания до момента коментираха в ефира на NOVA NEWS пиар експертите Нидал Алгафари и Пепи Димитрова.


„През тази седмица някой каза: „Тихо, да не събудим избирателите”. Струва ми се коректно като анализ на ситуацията. Партиите са в непосилната задача да обяснят своето бездействие в последните 5 - 6 парламента. Няма думи, с които да разкажеш нищоправенето. Затова и комуникационно те се провалят. Предизборната кампания е екстремен период, който при стандартен ритъм би трябвало да отчете свършеното и да обещае нещо за бъдещето. Когато обаче нищо не си си свършил, е нормално да нямаш думи, с които да привлечеш аудиторията”, категорична бе Димитрова.

 

Нидал Алгафари на свой ред отбеляза, че нито една партия не се старае да направи предизборна кампания.



„Да поставиш 10, 50 или дори 1000 билборда не е кампания. Вървят по най-традиционните начини - среща на лидера с хора в зала. Смятам, че на тези избори ще излязат по-скоро твърдите ядра – ГЕРБ, донякъде ДПС в двата му варианта, а за другите - каквото сабя покаже”, смята той.

 

Според Пепи Димитрова само ПП-ДБ полага някакви усилия да повиши избирателната активност. Нидал Алгафари пък е на мнение, че дори това да се случи, нищо няма да се промени. „Може да влезе някоя и друга политическа формация, може и да не влезе. Дори ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да се съюзят, пак няма да им стигнат гласовете за управление. Трябва по-голяма коалиция”, допълни специалистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама