НОВИНИ


Зеленски: Трябва да действаме единно, за да попречим на Путин да стане по-силен и да продължи войната

0 2145 18.10.2024
Зеленски: Трябва да действаме единно, за да попречим на Путин да стане по-силен и да продължи войната
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

Украинският държавен глава Володимир Зеленски отбеляза след среща между представители на НАТО и Украйна в Брюксел, че са необходими решителни и обединени действия, за да се попречи на руския лидер Путин да стане по-силен и да продължава войната, съобщи Укринформ.


Зеленски заяви това в публикация в социалните мрежи.

 

"Точно сега трябва да действаме решително и единно, за да попречим на Путин да стане по-силен и да продължи войната. Оръжия и оборудване на нашите войници, системи за противовъздушна отбрана, въоръжение с голям обсег и най-вече за подсилване на отбранителната ни индустрия чрез съответните инвестиции, както и сключване на споразумения за финансова помощ", подчерта той. 



По думите му всичко това са ключови стъпки за подобряване на защитата и сигурността на хората и страните. 

 

"Само чрез общ натиск върху Русия и чрез използване на всички налични средства и инструменти можем да постигнем целта си за истински и справедлив мир, колкото може по-бързо", категоричен бе украинският лидер.

 

По време на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Марк Рюте президентът Зеленски наблегна на обстоятелството, че Украйна се защитава от руската агресия и вече допринася за сигурността на ЕС, така че заслужава да стане 33-ата страна членка на съюза.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама