НОВИНИ


Зеленски: Вече наложените санкции са достатъчни, за да унищожат руската икономика

18 2578 19.10.2024
Зеленски: Вече наложените санкции са достатъчни, за да унищожат руската икономика
Украинският държавен глава Володимир Зеленски БГНЕС

"Вече наложените санкции са достатъчни, за да унищожат икономиката на Руската федерация. Но тези санкции трябва наистина да работят."


Това заяви държавният глава на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от UNIAN.

 

Запитан как да унищожим допълнително руската икономика, Зеленски бе категоричен, че просто трябва да се спазват санкциите.



„Проблемът е, че те се заобикалят. Има държави, които позволяват да се заобиколят. Има енергийни санкции, които просто могат да спрат енергийния сектор на Руската федерация и, да не казваме конкретно, някои представители на Близкия изток могат да се споразумеят и значително да намалят печалбите в енергийния сектор на Руската федерация“, подчерта украинският лидер.

 

Чуждестранни икономисти са на мнение, че пълномащабна война срещу Украйна е единственото нещо, което не позволява на Русия да изпадне в рецесия.

 

Към момента руската икономика се поддържа от големи държавни разходи, но това не може да продължава вечно.

 

През следващата година Русия ще отдели рекордните 13,2 трилиона рубли за бюджета си за отбрана, което трябва да помогне за насърчаване на нейната икономика.



В същото време Руската федерация е изправена пред безпрецедентен недостиг на работна ръка. Военните заводи разкриват десетки хиляди свободни работни места, но не могат да намерят работници, въпреки че предлагат високи заплати.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама