НОВИНИ


Петролният руски олигарх Рогачев е загинал мистериозно, паднал от прозорец на блока си

35 9465 20.10.2024
Петролният руски олигарх Рогачев е загинал мистериозно,  паднал от прозорец на блока си
Михаил Рогачев

Михаил Рогачев, 64-годишният бивш топ мениджър на компанията "ЮКОС", която се занимаваше с добив на петрол, е загинал вчера сутрин след като е паднал от прозореца на жилището си в руската столица Москва.


От информация в медиите става ясно, че Рогачев е оставил предсмъртно писмо и според предварителната версия, по която работят правоохранителните органи, се е самоубил.

 

Руски телеграм канали оповестиха информацията, че според близките му нищо не е предвещавало, че Рогачев е взел решение да сложи край на живота си. Според канала ВЧК-ОГПУ той е закусил сутринта в добро настроение заедно със семейството си, след това се е усамотил в банята.

 

Малко по-късно тялото му е намерено безжизнено под прозорците на апартамента им, който се намира в жилищен комплекс в съседство със сградата на президентската администрация. Трупът е намерен около 9:00 ч. от служител на Службата за външно разузнаване на Русия, който е разхождал кучето си.

 

По пода на банята, където последно се е намирал Рогачев, е имало разпръснати предсмъртни бележки, които също бяха публикувани от ВЧК-ОГПУ, и в които той се сбогува със съпругата си:

 

Телеграм каналът Mash пък съобщи, че Рогачев е имал онкологично заболяване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама