НОВИНИ


Тръмп раздава пържени картофи, а Харис посещава църкви в Джорджия /видео/

0 2219 21.10.2024
Тръмп раздава пържени картофи, а Харис посещава църкви в Джорджия /видео/
youtube

С наближаването на президентските избори в САЩ, Камила Харис, вицепрезидентът на страната, посети църкви в Джорджия, докато нейният опонент Доналд Тръмп, бивш президент, се появи в McDonald's в Пенсилвания, където отново я обвини в лъжа относно предишната й работа в бързо хранене. Двамата кандидати усилено търсят подкрепа от избирателите в ключови щати преди изборите на 5 ноември.


С наближаването на президентските избори в САЩ, които ще се проведат след по-малко от две седмици, демократите отидоха на църковни служби в неделя, докато републиканският им опонент, Доналд Тръмп, посети друга форма на американски храм: McDonald's, където отново обвини Харис в лъжи относно твърденията ѝ, че е работила в заведенията за бързо хранене, съобщи Ройтерс.

 

И двамата кандидати се опитваха да привлекат гласове в най-състезателните щати, като Хarris, вицепрезидент на САЩ, се обърна към ранните избиратели в Джорджия, а Тръмп, бивш президент, провеждаше предизборна кампания в Пенсилвания преди изборите на 5 ноември.

 

Харис подчерта героизма на тези, които реагираха на урагана Хелена, причинил смърт и разрушения във Флорида по-рано този месец. Тя направи контраст между своята визия за Америка и острието на сегашния политически климат, макар да не спомена Тръмп по име. "В момента в нашата нация виждаме как някои се опитват да задълбочат разделението между нас, да разпространяват омраза, да сеят страх и да предизвикват хаос," заяви тя пред хиляди присъстващи в църквата New Birth Missionary Baptist в Стоункреств, Джорджия. Някои оценяват силата на лидерството като "кой е победен", вместо да бъдат ръководени от "добрина и любов", добави тя, призовавайки присъстващите да гласуват за по-състрадателно бъдеще.

 

Харис беше по-пряка в интервю с MSNBC, когато я попитаха за коментарите на Тръмп на предишен митинг в Пенсилвания, на който той я нарече "лош вицепрезидент". Тя заяви на лидера на правата на гражданите Ал Шарптън: "Американският народ заслужава много повече."

 

В McDonald's в предградията на Филаделфия Тръмп свали сака си, сложи черно-жълта престилка и готвеше партиди пържени картофи, нещо, което каза, че е искал да прави "през целия си живот." Бившият президент потопи кошници с картофи в горещо олио, преди да ги посоли и да ги раздаде на част от своите поддръжници през прозореца на заведение, което беше затворено за обществеността. Хиляди хора се бяха наредили на улицата срещу ресторанта, за да наблюдават.

 

"Харесва ми тази работа," каза Тръмп, чиято обич към бързата храна е добре известна. "Имам много забавление тук." Тръмп заяви, че посещението в McDonald's е предназначено частично като подигравка към Харис, която твърди, че е работила в заведенията за бързо хранене по време на колежа си в Калифорния. Тръмп твърди, че Харис никога не е работила там, но не е предоставил доказателства в подкрепа на това. 

 

 

Говорителят на Харис, Иън Съмс, заяви, че това действие е знак за отчаянието на бившия имотен магнат. "Всичко, което знае как да прави, е да лъже," каза той. "Той не може да разбере какво е да имаш лятна работа, защото е получил милиони на сребърен поднос, само за да ги прахосва." Кампанията на Харис заяви, че посещението на Тръмп също опровергава неговата опозиция на увеличаването на федералната минимална заплата и подкрепата му за правило, което би могло да затрудни работниците да спечелят правни искове срещу майчината компания, ако собственикът на франчайз наруши законите за минимална заплата и извънреден труд.

 

"Честит рожден ден"

.

                                 Източник: youtube
Харис, която е израснала с ученията на черната църква и е пяла в църковен хор, отбеляза своя 60-ти рожден ден в неделя, докато провеждаше предизборна кампания извън Атланта. В Divine Faith Ministries International в Джоунсбъро, Джорджия, музикалният икон Стиви Уондър изпълни своя хит "Higher Ground" и версия на "Redemption Song" на Боб Марли.

 

Попитана за проучвания, показващи липса на ентусиазъм за нейната кандидатура сред чернокожите мъже, които са били надежден избирателен блок за демократите, Харис каза на Шарптън, че работи, за да спечели и техните гласове. "Съществува тази наратива относно каква подкрепа получаваме от чернокожите мъже, която просто не се потвърджа в реалността," каза Харис. "Защо чернокожите мъже да бъдат различни от която и да е друга демографска група избиратели? Те очакват, че ще спечелите техния глас."

 

Харис ще се нуждае от силни резултати в предимно нехоландските градове Детройт и Атланта и техните околности, за да повтори победите на президента Джо Байдън през 2020 г. в Мичиган и Джорджия. На предизборно събитие в Ланкастър, Пенсилвания, Тръмп поднесе поздравления за рождения ден на Харис, предизвиквайки освирквания от тълпата.

 

"Честит рожден ден и много още, и го имам предвид," каза Тръмп, въпреки че продължи да критикува политиките на Харис и спекулира, че неговият опонент може да има "когнитивен проблем." 

 

Превод и редакция:ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама