НОВИНИ


"Спартан" осигури въздушен транспорт за медицински екип до Албания

0 2219 21.10.2024
Министерство на отбраната

Екипаж на самолет С-27J "Spartan" транспортира медицински екип до село Пустец в Албания за безплатни профилактични прегледи на българското малцинство, организирани за втора поредна година по инициатива на Фондация "Българска памет" с подкрепата на Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.


Екипаж на самолет С-27J "Spartan" извърши успешен транспорт на медицински екип до Албания, за да се проведат безплатни профилактични прегледи на българското малцинство в село Пустец, съобщиха от Министерството на отбраната. Прегледите се организират за втора поредна година по инициатива на Фондация "Българска памет", със съдействие от Министерството на външните работи и Министерството на отбраната.

 

Инициативата има за цел да подобри качеството на живот на жителите на общината, като осигури достъп до специализирани медицински услуги, които липсват в региона. Самолетът е излетял от летище София на 18 октомври в 09:45 ч. и е кацнал в Тирана в 10:45 ч. След успешно завършване на мисията, самолетът се е върнал на летище София в 20:30 ч. на 20 октомври 2024 г.

 

Командир на екипажа е бил майор Николай Георгиев, с помощник-командир капитан Дичко Узунов, борден инженер капитан Андрей Андреев и бордна стюардеса капитан Боряна Кръстева. Прегледите са се провели през почивните дни – 19 и 20 октомври.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама