НОВИНИ


Шокиращи разкрития за сексуално насилие от страна на най-голямата френска телевизионна звезда Патрик Поавр д'Арвор

0 2569 21.10.2024
Шокиращи разкрития за сексуално насилие от страна на най-голямата френска телевизионна звезда Патрик Поавр д'Арвор
БГНЕС

Аферата започва в далечната 2005 година. Тогава срещу водещия започва първото разследване за изнасилване. То се повежда в централата на телевизия TF1, където работи журналиста като водещ на централните новини.


През същата година служители от отдела "Криминални разследвания“ разпитват Патрик Поавр д'Арвор и във връзка с подадена срещу него жалба за изнасилване. Тези данни и информация се оспорват от защитата на обвиняемия, която твърди, че бившият водещ никога преди това не е бил обект на съдебно преследване за сексуално насилие и сега е жертва на фалшиви обвинения.

 

Бившият телевизионен водещ Патрик Поавр д'Арвор е разследван официално от 2021 г. за изнасилване, сексуално насилие и сексуален тормоз, като през 2005 г. е бил обект на първоначално предварителна проверка от страна на съдебната полиция след подадена жалба за изнасилване. Издирени в рамките на разследването, започнало срещу обвиняемия в края на 2021 г., протоколите от онова време са разкрити от вестник "Монд".





На 16 юни 2005 г. е подадена жалба за изнасилване срещу Патрик Поавр д'Арвор. Твърди се, че събитията са се случили вечерта на 14 март 2005 г., след новините в 20.00 часа часа по TF1. Водещият е разпитан през октомври 2005 г., а следователите извършват наблюдения в неговия офис в централата на TF1.

Справка в "Монд" показва, че в жалбата се описва начинът на действие, който е идентичен с този, описан в показанията, дадени от Флоранс Порсел пред полицията през 2021 г. Тя обвинява бившия водещ, че я е изнасилил два пъти: През 2004 г., четири месеца след предполагаемите събития, описани в жалбата от 2005 г. След това и през 2009 г.





През декември 2023 г. Патрик Поавр д'Арвор е обвинен в изнасилване във връзка със събитията от 2009 г. По време на процеса, започнал през 2021 г., 23 жени дават показания срещу бившия водещ. Съдебното разследване е разширено през февруари 2024 г., за да включи други две изнасилвания и сексуално посегателство, за които съобщават три жени. Журналистът и писател винаги категорично е отричал многобройните обвинения, отправени срещу него.

 

Производството от 2005 г., което е с 19-годишна давност, доказва, че аферата PPDA има повече от една нишка и обхваща няколко десетилетия. Според защитата PPDA е бил фалшиво обвинен от „отхвърлен любовник“, а останалите жалбоподатели са скочили на вълната от желание за отмъщение. От своя страна последните го обвиняват в поредица от сексуални престъпления.

 

Според адвоката на гражданските ищци, адвокат Херман, делото на PPDA датира далеч преди 2005 г., като „най-старото дело“ е от 1985 г., а „най-новото, за момента“, от 1997 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама