НОВИНИ


Чистим миналогодишни отпуски до края на 2011

1 4775 04.01.2011
Чистим миналогодишни отпуски до края на 2011

Отпуските за 2010 ще могат да се ползват до края на тази календарна година, като това трябва да е записано в преходните и заключителните разпоредби на Кодекса на труда. Това заяви зам.-председателят на Комисията по труда и социалната политика от Светлана Ангелова.



Тя обяви, че вече е обсъдила предложението с представители на социалните партньори и те го приемат. По думите на Ангелова поправките в Кодекса на труда ще бъдат внесени още в първия ден от работата на Народното събрание - в сряда, 12 януари.

В понеделник ще се реши какви да бъдат корекциите в Кодекса на труда, свързани с неизползваната отпуска през 2010 г., посочи Ангелова пред „Фокус". Тогава ще има среща с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, депутати, експерти от социалното министерство, синдикати и работодатели.

В края на миналата година в сайта на социалното министерство бе публикувано становище, че дори ден отпуска не може да се прехвърли за 2011 г., освен 10-те дни, отложени по производствени причини. На 28 декември Ангелова обясни, че забраната за пренасяне на полагаема отпуска ще важи от края на 2011 г.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама