НОВИНИ


Весислава Танчева: Няма закон, който да забранява на МВР да огласи кои партии купуват гласове

3 2431 22.10.2024
Весислава Танчева: Няма закон, който да забранява на МВР да огласи кои партии купуват гласове
Весислава Танчева

Отчетите на МВР за мерките срещу купуването на гласове са част от доста несръчен кризисен пиар. Към НПО и партиите идва информация, че опитите тези избори да бъдат спечелени през купен, манипулиран и контролиран вот са на безпрецедентно ниво.


Това заяви пред БНР комуникационният специалист Весислава Танчева от гражданското движение БОЕЦ. Сдружението организира днес протест срещу манипулирания вот, с искане за оставка на вътрешния министър.


"За разлика от друг път, сега се използва репресивния апарат на държавата в полза на една конкретна политическа сила. Самото МВР е превърнато в инструмент за печелене на гласове", подчерта тя.

 

Никъде в закона няма текст, който да забранява на МВР да огласи кои партии купуват гласове, коментира Танчева в предаването "Преди всички".


Мълчанието на партиите е съмнително, отбеляза тя.

 

"Нямам представа защо ГЕРБ това не ги интересува, защото всъщност ще са най-големите потърпевши от това масово купуване на гласове за конкретна политическа партия. Те ще загубят контролирания си вот в райони, в които традиционно печелят с този тип контролиран вот."

 

Купеният вот е скъпо упражнение. Контролираният е по-силно застъпен, обясни още Танчева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама