НОВИНИ


Пицария в Дюселдорф предлагала кокаин към пиците си

4 2288 22.10.2024
Пицария в Дюселдорф предлагала кокаин към пиците си
pixabay

Полицията в Дюселдорф разкри необичаен наркотрафик, след като пицария в града предлагала на клиентите си кокаин, скрит в поръчка на пица номер 40. Операцията доведе до разбиване на наркомрежа и арести на ключови фигури, включително управителя на заведението.


Офицери в западния град Дюселдорф съобщиха, че в атакуваното заведение клиентите можели да поръчат и доза кокаин, като изберат определен артикул от менюто – номер 40, съобщи independent.

 

"Това беше една от най-продаваните пици", заяви директорът на криминалната полиция Михаел Граф фон Молтке пред репортери в Дюселдорф.

 

Първоначалният сигнал дошъл от подозрителни инспектори по храните през март. Ресторантът се намирал в старата част на града. Когато полицаите започнали да наблюдават заведението, те скоро разбрали защо пицата номер 40 е толкова популярна, разказа Молтке. Полицията не съобщи каква е била цената за специалната поръчка.

 

Когато полицаите отишли в апартамента на управителя на пицарията, 36-годишният хърватин уж хвърлил торба с наркотици през прозореца, която „паднала право в ръцете на полицаите“, съобщи полицията в Дюселдорф. Служителите конфискували 1.6 килограма кокаин, 400 грама канабис и 268 000 евро в брой.

 

Управителят на пицарията, който бил освободен след няколко дни задържане, скоро отворил отново своя бизнес и продължил да продава пица номер 40 с кокаин. Това позволило на разследващите да проследят веригата на доставки. След няколко седмици около 150 полицаи разбили цяла наркомрежа в Западна Германия, арестували трима заподозрени, включително 22-годишния ръководител на операцията, и претърсили домовете и бизнеса на още 12 души.

 

Главният заподозрян е руски гражданин, обвинен в закупуване на големи количества канабис и кокаин и тяхната продажба на други дилъри. При акциите били открити две плантации за канабис в близките градове Мьонхенгладбах и Золинген, съдържащи съответно 300 и 60 растения. Също така били намерени оръжия, пари в брой и скъпи часовници. Управителят на пицарията бил арестуван при опит да избяга в чужбина и остава в ареста. Имената на заподозрените не са оповестени в съответствие с германските закони за поверителност. 

Превод и редакция:ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама