НОВИНИ


Служители на МВР в протестна готовност заради заплатите

9 2390 23.10.2024
Служители на МВР в протестна готовност заради заплатите

Служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) са в протестна готовност заради съмнения, че обещаното увеличение на заплатите в сектора няма да бъде реализирано, сигнализира синдикалната организация. Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов предупреди, че недоволството може да доведе до блокади, подчертавайки необходимостта от адекватно заплащане, за да се осигури сигурността на страната в условията на мигрантска криза и политическа нестабилност.


Служителите на Министерството на вътрешните работи (МВР) са в протестна готовност заради съмнения относно реализирането на обещаното увеличение на заплатите в сектора. Синдикалната организация сигнализира за опасения, че предвидените промени няма да бъдат изпълнени. Темата коментира председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Кузманов, който предупреди за възможни блокади.

 

Според новата формула, най-ниската заплата във Вътрешното министерство ще бъде около 2000 лв. Висшистите в сектора ще получават 20% над средната работна заплата в страната, която варира между 2300 и 2400 лв. В момента най-ниското възнаграждение за служител с полицейски правомощия е 1466 лв.

 

„Очакваме мигрантска криза, а политическата нестабилност в страната е факт. Ако някой смята, че сигурността на България може да се осигури от служители с 1400 лв. заплата, дълбоко се лъже“, подчерта Кузманов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама