НОВИНИ


Цените на петрола спадат след увеличение на запасите в САЩ и очакване на реакция от Израел

1 2870 23.10.2024
Цените на петрола спадат след увеличение на запасите в САЩ и очакване на реакция от Израел

Цената на петрола спадна в днешната търговия след данни от САЩ, които показаха увеличение на запасите от суров петрол с 1,64 милиона барела миналата седмица. Фючърсите на сорта Брент поевтиняха с 0,3% до 75,84 долара за барел, докато американският лек суров петрол отчете същия процент спад, достигайки цена от 71,54 долара за барел


Цената на петрола спадна в днешната търговия след новите данни от индустрията в САЩ, съобщава Ройтерс. Фючърсите на суровия петрол отбелязаха ръст през предходните две сесии на седмицата.

 

Според информация от Американския петролен институт, запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 1,64 милиона барела миналата седмица, което оказа натиск върху цените. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха увеличение на запасите с 300 000 барела.

Цените

 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, поевтиняха с 20 цента (0,3%) до 75,84 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол също отчете спад от 20 цента (0,3%) до 71,54 долара за барел.

 

"Пазарът продължава да очаква реакцията на Израел след ракетната атака от Иран", коментират анализатори на ING, подчертавайки, че повишението на цените в предишния ден вероятно е резултат от липсата на конкретни резултати от последното посещение на държавния секретар на САЩ, Антъни Блинкен, в Израел.

 

Блинкен проведе "разширени разговори" с израелския премиер Бенямин Нетаняху и висши израелски лидери, призовавайки за увеличаване на хуманитарната помощ за Газа, съобщи високопоставен служител на Държавния департамент.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама