НОВИНИ


Терористичен акт в турската авиокосмическа компания в Анкара, има загинали

0 2575 23.10.2024
Терористичен акт в турската авиокосмическа компания в Анкара, има загинали
БГНЕС

Четирима души са загинали и 14 са били ранени днес при терористичния атентат в Анкара; двама нападатели - мъж и жена, са били неутрализирани. Това съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в социалната мрежа "Екс".


Състоянието на трима от пострадалите е тежко, отбеляза министърът.

 

Терористичното нападение бе извършено в следобедните часове срещу срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция "ТУСАШ" (TUSAS) в предградието Кахраманказан, на около 35 километра от центъра на турската столица.

 

Йерликая не уточни колко бойци са участвали в нападението и не посочи коя групировка може да стои зад него. Над района кръжат военни хеликоптери.



Множество нападения в Турция са извършвани от терористичните организации „Ислямска държава“ (ДАЕШ), ПКК (Кюрдската работническа партия) и леви групировки.

 

Към момента в Истанбул се провежда Изложение за отбранителна индустрия. Изложението бе открито на 22 октомври и ще продължи до 26 октомври.

 

Днешният атентат е извършен броени дни преди националния празник на Турция – 29 октомври, когато ще се честват 101 години от основаването на Република Турция от Мустафа Кемал Ататюрк.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама