НОВИНИ


Харис и Байдън убедени, че Тръмп е "фашист"

9 2208 24.10.2024
Харис и Байдън убедени, че Тръмп е
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис (вляво) и американският държавен глава Джо Байдън (вдясно) БГНЕС

Вицепрезидентът и кандидат на демократите за президент на САЩ Камала Харис смята бившия президент и кандидат на републиканците Доналд Тръмп за фашист. Това обяви самата тя пред CNN.


"Да, смятам, че трябва да се доверим на онези, които го познават най-добре.", отговори тя на въпрос. Вицепрезидентът посочи, че няколко души, които са работили в администрацията на Тръмп, "са го нарекли негоден и опасен". "Те казаха изрично, че той презира конституцията на Съединените щати. Те казаха, че той никога повече не трябва да бъде президент на Съединените щати. Знаем, че това е причината Майк Пенс да не се кандидатира отново с него; защо работата беше празна", изтъкна Харис.

 

Тя освен това повтори, че вярва, че Тръмп е "неспособен и негоден да служи". В последната част от надпреварата Харис подсили атаките си, като все по-често описва бившия президент като непоследователен и "неподходящ да бъде президент на Съединените щати".



Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер потвърди по-рано в сряда, че държавният глава на САЩ Джо Байдън определя Тръмп като фашист. Преди това Тръмп беше наречен така от бившия председател на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ Марк Мили и бившия началник на щаба на Белия дом, генерал в оставка Джон Кели. И двамата работиха при Тръмп, но след това рязко се разделиха с него.

 

Байдън заяви във вторник, че републиканецът Доналд Тръмп е заплаха за демокрацията и трябва да бъде "политически заключен", като призова демократите в предизборния офис в Ню Хемпшир да спечелят изборите в САЩ на 5 ноември. 

 

Междувременно кампанията на Тръмп настоя Харис да осъди изказването на Байдън.

 

"Джо Байдън току-що призна истината: той и Камала винаги са планирали да преследват политически своя опонент, президента Тръмп, защото не могат да го победят по честен начин", посочи Каролайн Левит, национален прес-секретар на кампанията на Тръмп.



Тръмп по време на своето президентство между 2017 и 2021 г., но и през следващите години се е интересувал от предимствата на диктатурата и абсолютния контрол над армията, писа The Atlantic, позовавайки се на източници.

 

"Искам генерали, каквито е имал Хитлер. Хора, които му бяха напълно лоялни, които изпълняваха заповеди", е казал Тръмп в частен разговор в Белия дом, твърдят събеседници на изданието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама