НОВИНИ


Август 2025 ще е готов заводът в Украйна за турски дронове "Байрактар"

0 2595 25.10.2024
Август 2025 ще е готов заводът в Украйна за турски дронове
Дрон "Байрактар"

Планира се до август 2025 г. да бъде построен завод за производство на турски дронове Bayraktar в Украйна, съобщи ръководителят на компанията производител Baykar Халук Байрактар.


"Изпълнихме 80% от строителството и сега се поръчва оборудване. Началната дата за производство ще бъде определена от хода на войната, но съоръжението ще бъде готово през август 2025 г.", каза той пред "Ройтерс" в кулоарите на изложението за отбрана Saha Expo в Истанбул.

 

През февруари ръководството на компанията обяви, че Baykar е започнала изграждането на завод близо до Киев, където планира да произвежда модели дронове TB2 или TB3. "Заводът в Украйна е голям, планираме да наемем около 500 души", каза Халук Байрактар пред "Ройтерс" .

 

Дроновете не печелят войната с Русия, но спасяват Украйна. Дронове "Байрактар" помагат на украинците да унищожават руска техника и нанасят поражения в тила на руския агресор.

Безпилотният изтребител може да извършва редица бойни действия, включително стратегическо настъпление, въздушна поддръжка, ракетни удари, потискане и унищожаване на противовъздушната отбрана на противника. Напълно автономната MIUS ще може да носи ракети въздух-въздух.


През месец ноември миналата година турската компания е подписала договор с един от водещите украински производители на двигатели за MIUS. Според този договор Украйна ще предоставя турбореактивния двигател AI-322F, който ще задвижва бойния дрон.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама