НОВИНИ


Нова схема за продажба на наркотици чрез QR кодове разкрита в Бургас, седем арестувани при операция

0 2239 25.10.2024
Нова схема за продажба на наркотици чрез QR кодове разкрита в Бургас, седем арестувани при операция

В Бургас беше разкрита нова схема за продажба на наркотици чрез QR кодове, свързваща купувачи и продавачи в общ канал в приложението „Телеграм“. При полицейска операция, проведена тази сутрин, са задържани седем души, включително за наркоразпространение и купуване на гласове, съобщават от МВР-Бургас.


В Бургас беше разкрита нова схема за продажба на наркотици, използваща QR кодове като средство за контакт между купувач и продавач. Според комисар Марин Димитров, началник на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към Областната дирекция на МВР-Бургас, при покупката на наркотика купувачът получава и картичка с QR код, който го регистрира в общ канал в приложението "Телеграм". Там купувачът може да поддържа постоянна връзка с доставчика на дрога. съобщава Нова телевизия.

 

Комисар Димитров посочва, че това е нова схема, изграждаща мрежа от контакти и улесняваща комуникацията между множество участници в престъпната дейност.

 

По време на специализирана полицейска операция, проведена в Бургас тази сутрин, са задържани седем души. Четирима от тях са арестувани за наркоразпространение, а трима – за купуване на гласове. Проверките са обхванали адреси в кварталите „Акациите“, „Победа“ и „Меден Рудник“.

 

От един от адресите е изведена жена, за която се подозира, че е разпространявала така наречения „друсан чай“. Операцията продължава и е насочена към противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, конвенционалната престъпност и наркоразпространението, информира БТА.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама