НОВИНИ


Прокуратурата в Пловдив обжалва 3-годишната присъда на близнаците Динкови

0 2213 25.10.2024
Прокуратурата в Пловдив обжалва 3-годишната присъда на близнаците Динкови

Районната прокуратура в Пловдив внесе протест в Окръжния съд с искане за увеличение на присъдата на близнаците Борислав и Валентин Динкови от 3 на 5 години лишаване от свобода, след като те бяха осъдени за подпомагане на извършител на умишлено убийство в с. Цалапица.


Районната прокуратура в Пловдив внесе протест чрез Районния съд в Окръжния съд срещу съдебен акт на Районния съд, с който на 24 октомври 2024 г. бе постановена присъда от 3 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим за близнаците Борислав и Валентин Динкови.

 

Двамата са осъдени за това, че са подпомогнали Рангел Бизюрев, извършил умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов в с. Цалапица. По време на съдебното заседание на 24 октомври 2024 г. представителят на Районната прокуратура в Пловдив поиска максимално възможната присъда по закон – 5 години лишаване от свобода, които да бъдат изтърпени при първоначален „строг“ режим.

 

С внесения днес протест Районната прокуратура настоява за увеличение на присъдата до исканите от прокурора 5 години затвор за всеки от обвиняемите, с цел налагане на по-тежко наказание за извършеното деяние.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама