НОВИНИ


Братята Боб и Майк Брайън и Мария Шарапова влязоха в "Залата на славата" по тенис

1 2265 25.10.2024
Братята Боб и Майк Брайън и Мария Шарапова влязоха в
БГНЕС

Бившата номер 1 при жените Мария Шарапова и американският тим на двойки Боб и Майк Брайън попаднаха в „Залата на славата“ по тенис.


Шарапова, петкратна шампионка в турнирите от Големия шлем, е сред 10-те жени, постигали кариерен Шлем на сингъл. Братята Брайън от своя страна завършиха с 16 титли на двойки от Големия шлем и се превърнаха в най-успешния тандем, прекарвайки рекордните 438 седмици на върха на ранглистата.

 

Церемониите по влизане в „Залата на славата“ ще се проведат в Нюпорт, Роуд Айлънд, между 21-23 август – непосредствено преди старта на следващото издание на Ю Ес Оупън.





Шарапова триумфира на Уимбълдън през 2004, на Ю Ес Оупън през 2006, на Аустрелиън Оупън през 2008 и на Ролан Гарос през 2012 и 2014. „Когато вече си прекратил кариерата си, рядко си даваш равносметка за миналото, защото се прехвърляш толкова бързо към останалите отговорности в живота. Това е невероятно признание. Благодаря Ви толкова много. Много съм благодарна на „Залата на славата“ и на всички гласували за мен“, каза рускинята.

 

Членове на „Залата на славата“, историци, журналисти и фенове участваха в процеса по гласуване.

 

Братята Брайън, олимпийски шампиони от Лондон през 2012, спечелиха заедно 119 титли в Тура и общо 1109 мача. Двамата помогна на САЩ да триумфира на Купа Дейвис през 2007 година. „Страхотно приключение, кариера, направихме го заедно“, сподели Боб Брайън. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама