НОВИНИ


Звуците на изборите: Латино фестивал вдъхновява гласуването сред латиноамериканците в САЩ

0 2211 25.10.2024
Звуците на изборите: Латино фестивал вдъхновява гласуването сред латиноамериканците в САЩ
Voice of America

Музикалният фестивал Vota Palooza се провежда в няколко американски града с цел да насърчи латиноамериканците да гласуват на предстоящите избори през ноември. Събитието съчетава ритъм и забавление, като същевременно отправя важно послание за силата на гласуването и влиянието на общността върху политиката.


Ритъмът на мексиканската музика заразява присъстващите на фестивала. Музикалният фестивал Vota Palooza се провежда в няколко американски града с цел не само забавление, но и с важна мисия — да призове латиноамериканците да гласуват на изборите през ноември, разказва Voice of America.

 

Гостите на събитието подчертават, че много членове на общността не гласуват, често без да осъзнават, че техният глас може да има значително влияние върху политиката.

 

Сред присъстващите има хора от различни възрасти и поколения, а участниците споделят, че именно на подобни форуми могат да информират гражданите за важността на изборите.

 

Един от артистите на фестивала е Лупита Инфанте, внучка на легендарния Педро Инфанте. Тя заяви, че като активен гражданин смята, че е от съществено значение да се гласува, тъй като хората имат различни нужди. Тя добави, че събития като това не само забавляват, но и провокират размисъл у хората относно важността да отидат до урните, посочват от VOA.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама