НОВИНИ


Осъдиха нападателите от Дупница на ТВ екипа на Валя Ахчиева

2 2987 26.10.2024
Осъдиха нападателите от Дупница на ТВ екипа на Валя Ахчиева
Валя Ахчиева

Нападателите срещу ТВ екипа на Валя Ахчиева бяха осъдени. Районният съд в Дупница постанови условна присъда за двама мъже, които се държаха агресивно с журналистите в Дупница. Те ще платят и разноските по делото. Решението не е окончателно и не може да бъде обжалвано.


Случаят е от 7 юни тази година. Тогава журналистката и оператор влезли в частна болница в Дупница, за да съберат информация по издадения смъртен акт на единия от братя Галеви - Ангел Христов. Ахчиева се насочила към здравното заведение, защото лекар от тази болница подписал акта.

 

От охраната на здравното заведение обаче се нахвърлили яростно и грубо със закани и удари по оператора. Заплашили го с убийство. Изсипали се и други закани за саморазправа.

Деянието е извършено по хулигански подбуди - на публично място, в сградата и двора на болничното заведение, без каквато и да било причина и поведение от страна на пострадалия, демонстрирайки физическа сила и изразявайки по този начин пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност, допълват от съда.

 

От болницата тогава отказаха всякаква информация по случая "Ангел Христов". Ахчиева и екипът й обаче се опитаха да проследят следите на документа, описващ смъртта на единия от тандема „братя Галеви“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама