НОВИНИ


Мохамед Халаф: Техеран не е в състояние да влезе в директна война срещу Израел

2 2701 26.10.2024
Мохамед Халаф: Техеран не е в състояние да влезе в директна война срещу Израел
Мохамед Халаф

"За пръв път от една година израелският премиер Бенямин Нетаняху се подчинява на заповедите на Джо Байдън. Президентът на САЩ не искаше да бъдат ударени атомни или петролни съоръжения, нито да има жертви. Ударите срещу Иран няма да намалят напрежението, Техеран не е в състояние да влезе в директна война срещу Израел, така че ще разчита на прокситата си. Това каза в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” журналистът Мохамед Халаф.


„Наблюдаваме нова ситуация - опозицията в Израел атакува премиера, защото искаше нападенията да са срещу петролни обекти в Иран. Израелският удар беше насочен срещу военни обекти, а в предварителния списък имаше други цели. В социалните мрежи в Иран показват големи поражения в различни бази и заводи за балистични ракети и дронове. 100 самолета на Тел Авив са преминали въздушното пространство, нито един не е бил свален от противовъздушната отбрана. Това беше демонстрация на сила - че могат да стигнат навсякъде”, коментира той.





Според него няма да има положително развитие на войната в палестинския анклав на брега на Средиземно море – ивицата Газа.

 

„Русия и мюсюлманските терористични групи поддържат отношения, но ако се окаже, че Москва оборудва Хизбула с оръжия, тогава ще значи, че влиза в конфликт с Израел. Страната обаче е давала дронове на Украйна, така че може да е един вид отговор. Русия пък е снабдявала хутите с координати на различни кораби на западни държави - тя вече грубо се намесва в конфликта в Близкия изток”, заяви Халаф.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама