НОВИНИ


Бизнесменът Томас Лафчис: Важно е да се прекъсне тенденцията всяка година да пада надолу изборната активност

6 2182 27.10.2024
Бизнесменът Томас Лафчис: Важно е да се прекъсне тенденцията всяка година да пада надолу изборната активност
Бизнесменът Томас Лафчис Стопкадър: bTV

"Важно е да се прекъсне тази тенденция всяка година да пада надолу изборната активност." Това мнение изрази в ефира на bTV бизнесменът Томас Лафчис.


Той бе категоричен, че Гърция е люлка на демокрацията. По думите му е важно е да се извлекат поуките и да видим как гърците са успели да се справят с кризата.

 

"Тяхната изборна система е доста различна от нашата. Съседите са известни с това, че спонтанно излизат и протестират за много неща. Няма да забравя, че 1 млн. души се събраха в Солун, когато България призна името "Република Северна Македония". Какво се случи в Гърция, след като приеха еврото? Гърция, с влизането на еврото, отвори вратата с тази задлъжнялост. Станаха много лесни кредитите. Преди това беше много трудно едно семейство да си позволи жилище или кола. Нещата се промениха драстично. Все пак не трябва да забравяме, че над 35 млн. души са посетили страната само за тази година. Т.е. приходите от туризма са изключително важни. В Северна Гърция всяка втора кола е българска", обясни той.



Запитан как вижда българското общество в момента, Лафчис отбеляза, че то е по-скоро отчаяно, защото постоянно сме на опашката на ЕС.

 

"Ние имаме една прекрасна страна, която не би трябвало да се намира в това състояние. Гърците са народ, който обича да се весели, да си прекарва отпуската както повелява, да се радва на живота. На нас проблемите ни са основно свързани с това, че сме бедни. 30-40% сме по-далеч от тях по отношение на доходите. Гърция не може да фалира, няма кой да я остави. По отношение на България - мен ме притеснява влизането в някаква спирала. Ако ние продължим по този път, да правим дългове, нещата няма да се случват. Аз смятам, че тези много милиарди, които влизат в България, трябва да отиват в откриването на работни места, да се увеличи заплащането на хората, с пари, които идват от Европа", каза още Лафчис.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама