НОВИНИ


Проф. Рачев: Крещяща е нуждата от справедливост. Хората искат да видят една нормална държава

3 2221 27.10.2024
Проф. Рачев: Крещяща е нуждата от справедливост. Хората искат да видят една нормална държава
Климатологът проф. Георги Рачев БГНЕС

"Т.нар. твърди ядра започват да оказват все по-малко влияение върху крайните резултати. Крещяща е нуждата от справедливост. Това е върхът на желанието на хората да искат да видят една нормална държава. Не може един съдебен процес да продължава с години. Докога ще повтаряме, че всички са маскари?"


Това заяви в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев във връзка с предсрочните парламентарни избори в страната.

 

Експертът бе категоричен, че тези избори в действителност са изключително важни и уникални.



"Трябва да се направи правителство и много важно е разпределението на местата. Трябва да си олигофрен, за да повярваш, че не се купуват гласове. Ние трябва да определим бъдещето на нашата страна, защото това е важно за бизнеса. Аз ще гласувам след малко, с хартиена бюлетина, защото съм европеец и защото в Европа се гласува по този начин", допълни специалистът.

 

Членът на обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков на свой ред обясни, че досега у нас никой не е понасял отговорност за нищо.

 

"Партиите би следвало да носят отговорност, би следвало да ни обединяват, да излъчват едни хора, които да са адекватни, а не да рушат доверието в обществените процеси."



"Много пъти партии са печелили още от първото си явяване. Може сега да излезе някой нов победител. Никой не може да гарантира, че ще има нови избори. Опасно е да се заиграваш със своето представителство. Има много ниска политическа култура и ние гледаме на политиката като на футболен мач. Това е особено проблематично", алармира той.

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама