НОВИНИ


Ето къде всеки може да следи преброяването на гласовете на живо в секциите

0 2318 27.10.2024
Ето къде всеки може да следи преброяването на гласовете на живо в секциите
evideo

Процесът на видеонаблюдение и видеозаснемане по време на предсрочните парламентарни избори в България ще бъде достъпен на платформата evideo.bg, като ЦИК вече е активирала сайта, на който ще се визуализират всички избирателни секции. Гражданите могат да следят в реално време преброяването на бюлетините и обработването на изборните протоколи.


На предсрочните парламентарни избори процесът на видеонаблюдение и видеозаснемане ще бъде достъпен на платформата evideo.bg. Централната избирателна комисия (ЦИК) вече е активирала страницата, на която ще бъдат видими всички избирателни секции в цялата страна. След края на изборния ден ще се визуализира и карта с данни за цялата страна.

 

Можете да следите видео преброяването във вашата секция ТУК.

 

Видеонаблюдението е осигурено за процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след приключването на изборния ден. Всеки гражданин, който желае да наблюдава процеса на обработка на изборните книжа в дадена секция, може да го направи на посочения сайт.

 

На страницата на ЦИК са публикувани обучителни видеа, включително инструкции за видеоизлъчване на преброяването на бюлетините и попълването на протокола в избирателната секция.
 
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама