НОВИНИ


Т. Буруджиева: Докато не разберем, че гласуването е наше задължение, това ще оказва въздействие върху изборния процес

5 2297 27.10.2024
Т. Буруджиева: Докато не разберем, че гласуването е наше задължение, това ще оказва въздействие върху изборния процес
Бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски (вляво) и политологът доц. Татяна Буруджиева (вдясно) Стопкадър: bTV

"Смяна на министри не решава въпроса. Големия казус е активността. Докато не разберем, че гласуването е задължение на всеки гражданин, това ще оказва съществено въздействие върху изборния процес. Българинът е цар на това нещо да не му харесва."


Това мнение изрази в ефира на bTV политологът Татяна Буруджиева във връзка с предсрочните парламентарни избори.


По думите й в България правим миниатюрни крачки. "Разцепването на ДПС направи обстоятелството ДПС вече да не е балансьор в българската политика. Вотът от чужбина може да бъде преобърнат", смята специалистът.

 

Адвокатът от Антикорупционния фонд Андрей Янкулов на свой ред отбеляза, че чисто криминалните проблеми около тези избори няма да се решат, докато нямаме институции, които да функционират по по-различен начин. "Законодателството и промяната около нормативната уредба е само първата стъпка", отбеляза експертът.



"Ако нямаме правителство, което да си постави за приоритет решаването на проблемите на хората, няма да се получат нещата. Не би трябвало да правим аналогиите с рейтингите и оценките. Ясно е, че имаме една фигура, която е с изключително негативен образ в обществото, но това не трябва да го екстраполираме", каза Буруджиева.

 

Според Янкулов същественият въпрос е какво би могло да се промени в следващия парламент.

 

Бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски смята, че интригата в тази кампания е била дали Пеевски ще успее да събере повече гласове от Доган.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама