НОВИНИ


Извънредно заседание на кабинета: Обсъждат промени в четири закона

3 9824 28.10.2024
Извънредно заседание на кабинета: Обсъждат промени в четири закона
Министерски съвет

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе извънредно заседание от 11:00 ч. днес в сградата на Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба, предаде БТА.


Дневният ред включва законопроекти за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, на Закона за данък върху добавената стойност и на Закона за акцизите и данъчните складове.

 

По-рано този месец НСТС обсъди проекта на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на минималната работна заплата (МРЗ) за страната от 1 януари 2025 г. Съгласие за нивото на МРЗ за следващата година не бе постигнато.

 

Министърът на труда и социалната политика в служебния кабинет Ивайло Иванов представи проекта на постановление, в който се предлага от 1 януари 2025 г. минималното възнаграждение да бъде 1077 лева. Синдикатите подкрепиха проекта за минимална работна заплата от 1077 лв., но представителите на бизнеса не се съгласиха.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама