НОВИНИ


Проф. Михаил Константинов: В Англия един човек отговаря за изборна секция, а у нас девет! Това е нелепо

3 2138 28.10.2024
Проф. Михаил Константинов: В Англия един човек отговаря за изборна секция, а у нас девет! Това е нелепо
Михаил Константинов

Това, което наблюдавахме, със сигурност беше доста добре организиран изборен процес. Това каза проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на БНТ след предсрочните парламентарни избори в България.


"Много бързо протече всичко и като цяло всички се справиха - изборната администрация и преброителната - "Информационно обслужване". Държавата се оправя в това отношение", смята проф. Константинов.

 

Според Константинов е редно да се преразгледа бройката на членовете на секционни комисии. В Англия в секцията има един човек, който много добре се справя с организацията и провеждането на гласуването. След края на изборния ден този човек прибира документите в метална кутия и ги занася в определения център. Това продължава няколко стотин години и работи добре. У нас членовете на комисиите са девет. Какво точно правят тези хора? Някои от тях отиват да се вършат нещо и - правилно. Те просто няма какво да вършат, смята математикът.

 

"След това ще видите защо нашите избори са добри. Надяавам се, че никога у нас няма да се случи това, което ще видим след 6 ноември в САЩ", смята професорът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама