НОВИНИ


Асен Генов: Абсурд е, че президентът ще се превърне в някакво политическо цунами

7 2350 28.10.2024
Асен Генов: Абсурд е, че президентът ще се превърне в някакво политическо цунами
Асен Генов

Днес чух много смело твърдение, че едва ли не тези около 65% от хората, които не са гласували, седят в трепет и очакват мандата на президента Румен Радев да свърши, за да дойде той на избори и като една вълна цунами да измете всички боклуци от политическата сцена. Това е абсурд! Елементарната логика подсказва нещо съвсем по-просто. Това коментира пред Нова тв журналистът Асен Генов.


Първо, самият той като действащ президент, а и като личност, много добре е показал, че той няма никаква политическа грамотност. Той е един типичен човек, поставен на поста заради това, че едни гласове от БСП навремето го подкрепиха, когато БСП бяха много по-силни. Освен това, когато той излезе от Дундуков 2, ореола на божеството от машината, която се спуска като в една антична трагедия и решава проблемите, вече ще изчезне. Той ще бъде същият този политически играч, каза още той.

 

Тоест тези 65-67% от негласувалите не отиват до урните, просто защото политиците, които се явяват на избори за нашите гласове, не са им дали повод да мечтаят, не са ги мотивирали положително, обясни той.

 

За да има политическо цунами, трябва да има харизма. Спомнете си харизмата на Симеон Сакскобургготски, на Бойко Борисов, на Слави Трифонов. Те имаха харизма и от раз успяха да спечелят избирателите. Така че оттук-нататък не знам каква харизма ще се появи, защото ми се струва, че все по-малко българи са склонни да се доверяват на симпатична личност, зад която винаги седи някаква клиентела, коментира проф. Румяна Коларова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама