АРТ ДЖУНГЛА


Ученичка прави графична изложба в галерия „Дебют”

2 5225 06.01.2011
Ученичка прави графична изложба в галерия „Дебют”
снимка: Нюз.бг

На 10 януари галерия,"Дебют" (бул. "В. Левски" 62) представя графична изложба на Павлина Обретенова, ученичка от 11 клас на Художествената гимназия.



Темата „Възможности за експлоатация на матрицата, или - при наличието на един обект, няма категорична гледна точка" е категорично изведена и прецизно разработена.

Това е интересно и навременно изследване и за ценители и за широката публика, интересуваща се от процесите при графичните техники. Характерът на графиката се състои в това, да се изработи серия идентични изображения.

При всички случаи, процесът на работа при всички съществуващи графични техники, се свежда до изображение - матрица, което се използва многократно. Една единствена матрица може да бъде разигравана цял живот, по всякакъв начин.

Така се оказва, че един единствен обект отразява толкова много гледни точки върху себе си, че той сам да създаде хиляди изображения, всяко от които да притежава свой собствен афоризъм в крайния резултат. „При наличието на един обект няма категорична гледна точка", обобщава авторката.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама