БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме

2 2383 06.11.2024
Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме
Ведра кафе Бояна Маркова

„Ведра кафе е нашето малко, уютно място, където предлагаме кафе и всичко свързано с кафе културата. Целта ни е да споделяме културата на кафето с всички, които преминават прага ни“. Това каза пред ФрогНюз Даша Узун, управителката на Ведра кафе.



.

Щом прекрачих прага на Ведра кафе, се озовах в една уютна и ретро атмосфера, сякаш създадена специално да ме пренесе в друг свят, където ароматите и топлината на кафето изцяло поглъщат сетивата. Малкото пространство е обзаведено с внимание към всеки детайл – всяка част от интериора сякаш разказваше история. Настаних се на една от масите, а въздухът се изпълваше с плътния аромат на прясно смляно кафе. 

 

.
                    Даша Узун, управителката на Ведра кафе.

 

Очаквах срещата си с Даша Узун, управителката на Ведра кафе, и скоро тя се присъедини към мен. Усмихната и приветлива, тя веднага ме накара да се почувствам сякаш съм отдавнашен приятел, който е дошъл на дългоочаквана среща. Разказа ми, че Ведра кафе не е просто място за пиене на кафе, а място, създадено с мисъл за онези, които ценят качеството и добрия вкус в уютна и автентична обстановка. 

 

.

 

Ако вкусът на Ведра кафе можеше да разкаже своя история, каква би била тя?

 


Целият ни бранд се основава на положителната енергия и отношението, което влагаме към кафето и клиентите. Историята на Ведра кафе е история на много любов, енергия и отдаденост, за да създадем нещо уникално – може би дори най-добрия продукт, който клиентите да усетят и оценят. 

 

.

Какво прави вкуса на Ведра кафе уникален?


Нашата добавена стойност е начинът, по който се отнасяме към клиентите – емоцията, която влагаме, докато им поднасяме кафето. Всичко тук се прави ръчно – от пакетирането до лепенето на етикети. Стремим се към високо качество и сме малък бутиков обект, което ни отличава от останалите.

 

Склонни ли сте да „ловувате” за най-добрите зърна? Какво ви кара да кажете „Ето това е нашето кафе!”?


Точно това правим. Всеки път, когато избираме нови кафета, поръчваме малки мостри, които опитваме заедно с екипа и пекарите. Процесът се нарича „къпинг“ – дегустираме аромата и вкуса на кафето, като целим да намерим най-интересното от различни региони и малки ферми. Нашето кафе е това, което има богат и наситен вкус с уникални аромати.

 

.

Каква е тайната на истински доброто кафе?


Тайна за доброто кафе често се крие в компанията, с която го споделяш, и нагласата, с която го пиеш. Ако едно кафе може да подобри настроението ти, значи сме си свършили добре работата.


Кой е най-добрият начин за приготвяне на вашето кафе?

 

Стремим се да покрием колкото се може повече начини за приготвяне. Хората все по-често търсят филтрирано кафе, затова се стараем да развиваме кафе културата и да обясняваме защо точно при филтър кафето могат да се усетят уникалните нотки, които сме избрали. Нашето кафе може да се приготви на всеки уред, а ние добавяме и щипка любов, за да е още по-вкусно.


Как избирате кафеените зърна, които използвате?


Всеки път, когато избираме нови кафета, процесът е същият – поръчваме малки мостри, дегустираме, събираме се целият екип и тестваме ароматите и вкусовете. Избираме кафета от малки ферми и различни региони, които впечатляват с разнообразни аромати.


По какво хората биха разпознали вашето кафе от всички останали?


Хората ни харесват, защото сме занаятчии. Когато пият нашето кафе, усещат уют и позитивна енергия. Атмосферата тук е спокойна, все едно си у дома, с приятна музика и обстановка, която допринася за цялостното преживяване. Това ценят нашите клиенти.


Кое е най-голямото предизвикателство в създаването на перфектното кафе?


Не смятам, че има „перфектно“ кафе. За нас кафето е жив продукт, уникално и постоянно променящо се. Работим с малки партиди специално кафе, което, след като приключи, няма да се повтори по същия начин. Влагаме усилия в разкриването на пълния му потенциал.


Ако пиенето на кафе беше социален ритуал, какво обединява хората около Ведра кафе?


Обединява ни любовта към кафето и любопитството да намерим най-вкусното и да го споделим с възможно най-много хора.


Какво би казала на бъдещите си клиенти, които още не са открили Ведра кафе?


Бих ги посъветвала да забравят всичко, което знаят за стандартното кафе – че трябва да е горчиво или че ще ги направи неразположени. Това са митове, които могат да бъдат опровергани с правилно изпичане и отношение.

 

Интервю и снимки: Бояна Маркова 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама