ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 29 ноември

0 4208 28.11.2007
Предстоящо на 29 ноември

Провежда се регионална среща „Парламентите в борбата с домашното насилие срещу жени”; организират работна среща на представителите на съдебните школи в Европа; анонимно и безплатно изследват за ХИВ/СПИН; правят панихида по повод 35 години от кончината на земеделския лидер д-р Г. М. Димитров.


Народното събрание ще бъде домакин на регионална среща „Парламентите в борбата с домашното насилие срещу жени”. Форумът е в рамките на кампанията на Съвета на Европа за борба срещу домашното насилие.
Ръководителят на българската делегация в ПАСЕ Юнал Лютфи ще открие срещата, която започва в 9.30 часа в зала 134 в сградата на парламента на пл. „Александър І”.

Съпругата на президента Георги Първанов - Зорка Първанова ще присъства на представянето на международния сборник “Един към друг”. Събитието ще се проведе от 18 часа в зала 7 на НДК. В България сборникът е издаден под патронажа на съпругата на държавния глава от издателство “Егмонт България”.

Международна конференция на тема „Рамката за сигурност на НАТО в Афганистан: предизвикателства и възможности” се провежда в София. Началният час на конференцията е 9,30 часа в хотел “Радисън”.

От 14.30 часа в зала “Изток” на Народното събрание ще се проведе обществена дискусия по съвместен проект на Комисията по отбрана на Народното събрание и Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО на тема: “Концепция за основните положения и проект на закон за резерва на въоръжените сили на Република България”. Дискусията ще бъде открита от председателя на Народното събрание Георги Пирински. На форума са поканени за участие президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Георги Първанов, министър-председателя на Република България Сергей Станишев, министри, председатели на комисии на Народното събрание и началникът на Генералния щаб на БА ген. Златан Стойков.

Зам.-министърът на финансите г-н Атанас Кънчев и зам.-министърът на икономиката и енергетиката г-н Явор Куюмджиев ще открият в в 10 часа в Централното фоайе на НДК третото издание на традиционното финансово изложение “Финанси за всеки”. На прерязването на лентата ще присъства и проф. Милчо Стоименов, член на Комисията за финансов надзор.

Радослав Гайдарски и министърът на здравеопазването на Израел Яков Бен-Изри ще разговарят по проблемите на двустранните контакти. На срещата, която ще се състои днес, двамата министри ще обсъдят предложения за конкретно сътрудничество по подписания през май тази година договор между двете страни за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука. От 10.00 ч., в болница “Св. Екатерина” министър г-н Яков Бен-Изри ще изнесе лекция на тема “Приносът на България в полагането на основите на здравеопазването на Държавата Израел”.

Кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на Банка БНП Париба С.А. – клон София - Улрих-Гюнтер Шуберт ще подпишат в 10 ч. договор, с който за шеста поредна година ще се даде старт на Проект „Социална кухня”.

От 9.30 часа в Националния институт на правосъдието започва двудневна работна среща на представителите на съдебните школи в Европа. Срещата е под патронажа на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) и на нея ще присъства генералният секретар на ЕМСО Жил Шарбоние. В работна група ще вземат участие представители на 13 европейски съдебни обучителни институции, които ще обсъдят възможностите и начините за хармонизиране на учебните програми за начално обучение на новоназначени магистрати. НИП домакинства срещата в качеството си на пълноправен член на ЕМСО-статут, който получи след единодушно решение на Генералната асамблея на Мрежата през юни тази година.

В 10 университета и места, популярни сред младите хора, ще се проведе Ден на анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН.

От 16.30 ч в зала ,,Сердика” на хотел ,,Света София”-ул. ,,Пиротска”18, Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите към Столична община с подкрепата на Областния съвет по наркотични вещества - София организира дебат за работа с родители в областта на превенцията, лечението и рехабилитацията на зависимости.

Панихида по повод 35 години от кончината на земеделския лидер д-р Г. М. Димитров ще бъде отслужена в храм-паметника “Свети седмочисленици” от 17.30 часа. Поканени са близки, приятели и сдружени земеделци да почетат заедно паметта му.

От 16:00 часа в сградата на пл. “Княз Александър I” 1, зала 456 ще заседава Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Председателят Светослав Спасов свиква заседание на Комисията, на което ще се обсъжда за второ четене Общ законопроект за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта. Очаква се на заседанието да присъстват и представители на ръководството на Държавната агенция за младежта и спорта, на Министерство на финансите и Министерство на образованието и науката.

Поредното гражданско присъствие за приемане на всички зони от европейската екомрежа Натура 2000 ще се състои както всеки четвъртък от март месец досега пред Министерски съвет от 9.30 ч.

От 14 часа в аула “Максима” на Университета за национално и световно стопанство ще започне двудневната юбилейна международна научна конференция “Теория и практика на финансовите престъпления”, организирана от Финансово-счетоводния факултет на УНСС, който тази година отбелязва 55 г. от създаването си, съобщиха от пресслужбата на учебното заведение.

АДИС ще представи най-модерната интерактивна touch pos система по време на изложението за луксозни стоки LuxOnly. Изложението ще бъде от 29 ноември до 2 декември в Интер Експо Център.

Четвъртата конференция по застраховане “Конкурентноспособност на българските застрахователи в Европейския пазар” ще се проведе на 29-30 ноември 2007 г. в Новотел Пловдив. Усилията ни са насочени към превръщане на конференцията по застраховане в традиционен годишен форум за дискусии и обмен на стратегически идеи, в стимул за тяхната реализация в развитието на застрахователния сектор в България.

Демонстрационният полет на МиГ 29 ще се състои в 15.30 часа в авиобазата в Граф Игнатиево. Изтребителят е първият от 16-те самолета, които се ремонтират по договора между Министерството на отбраната и Руската самолетостроителна корпорация МиГ. Полетът ще бъде наблюдаван от заместник-министъра на отбраната Спас Панчев, съпредседателя на българо-руската комисия по военнотехническо сътрудничество Михаил Петухов, заместник-генералния директор на РСК МиГ Владимир Випряшкин и Дмитрий Остапчук, регионален директор на РСК МиГ. На събитието ще присъстват командващият на ВВС генерал-лейтенант Симеон Симеонов и висши офицери от Генералния щаб на Българската армия и ВВС.

Дирекция “Музеи, галерии и изобразителни изкуства” на Министерство на културата организира в Регионален исторически музей – Пловдив Първа работна среща - семинар за директори и специалисти от регионалните музеи в Южна България на тема: “Добри практики в музейното дело”.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама