ПОЛИТИКА


Едвин Сугарев: БСП си разчиства пътя за изборите

30 8110 10.01.2011
Едвин Сугарев: БСП си разчиства пътя за изборите
Едвин Сугарев

Червените искат да пуснат Борисов по президентската писта, след което ГЕРБ ще се скапе, предположи Сугарев. РЗС и Ал. Петров били само инструменти, вършещи мръсната работа.



Лош знак е, че досегашните главни редактори на Труд и 24 часа на практика бяха повишени, обяви по БТВ Едвин Сугарев по темата за предстоящия конкурс за 4-те бивши ВАЦ-ови издания.

Водещото е, че това е прекалено скъпа сделка и хората, дали парите, сред които има разумни бизнесмени, ще искат да си ги върнат. Каквото правят на себе си го правят, коментира Петьо Блъсков.

По актуалните скандали с подслушването Сугарев коментира, че от това, което се внушава на обществото, или всичките министри са престъпници, или премиерът е такъв. Това по същество е донос, няма грам журналистическа намеса в тази работа, защо й отделяме толкова внимание, попита Блъсков. Той добави, че технически са възможни и манипулации. Защо обаче не се занимава в факта на подслушването, а с чисто клюкарската и доносническата страна на въпроса, попита той.

В България наистина се подслушва много, бюджетът за това е по-голям от този за БАН. Фаворизира се подслушването като превантивна мярка, каза Сугарев и добави, че то се използва за политически цели. Това е стартът на БСП за президентските и местните избори, разчиствайки си пътя, като пуснат Борисов по президентската писта, след което ГЕРБ ще се скапе, предположи той. РЗС и Ал. Петров са инструмента, вършещи мръсната работа.

Да наречем нещата ясно, отсече Блъсков - има един вестник, обслужващ Ал. Петров и Ал. Петров, който обслужва други интереси. Българинът си копнее за шпионаж, добави той. Фактът е един - подслушване и безхаберното му вадене на страниците на един вестник. Това е най-голямото падение за българската журналистика, констатира той и добави, че у нас вече може да се изфабрикува всичко.

Хипотезите са повече от две - че подслушването е осъществено от МВР, или от престъпния свят, или става дума за монолог на Танов, отправени към някого. Опитен човек никога не би направил такава грешка, допусна той.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама