НОВИНИ


Насилник от Гоце Делчев отърва затвора

2 5079 11.01.2011
Насилник от Гоце Делчев отърва затвора

Гимназистът от Гоце Делчев Мартин Йосифов, насилвал сексуално три малолетни момчета, бе признат за виновен по повдигнатите му от прокуратурата обвинения. Но предвид непълнолетието му Районният съд в града реши Мартин да не лежи в затвора за тежкото престъпление, кото му присъди 11 месеца изолиране от обществото.



Наказанието осъденият ще изтърпи в поправителен интернат за осъдени младежи и девойки. Освен това Мартин бе осъден да плати граждански иск в размер на 10 000 лева на едно от сексуално малтретираните момчета.

Родителите на другите две деца не предявиха претенции за финансово обезщетение и съдът не ги конституира като частни обвинители. Педофилският скандал в Гоце Делчев бе разкрит през есента на миналата година. Тогава жалби в полицейското управление в Гоце Делчев депозираха майките на насилваните 9-годишни момчета.

Веднага след проведени процесуално-следствени действия Мартин бе арестуван и към този момент е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", потвърдена от Окръжен съд-Благоевград през ноември. Специализирана експертиза по делото доказа, че Мартин е психически здрав и е осъзнавал действията и постъпките си.

Присъдата срещу Йосифов не е окончателна, тя подлежи на жалба и протест в 14-дневен срок пред окръжните магистрати.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама