„Аз не мога да разбера, как така св. Николай е запушил дупката в кораба със шаран, след като е бил в морето”, заяви старият рибар Георги Димов - Чикагото, хвърляйки в размисъл доста зрители. Той каза, че освен това в рибния курбан не е важно колко вида риба има, а количеството ѝ.
„С две цаци чорбата става „гола вода”, както казват шопите”, коментира Чикагото с черпак в ръка.
„Традиционно се слагат 7 вида риба, но не можахме да ги докараме толкова, защото някои видове изчезват от Черно море”, заяви известният Чикагото от рибарското селище Ченгене скеле.
Той говори с пренебрежение към сладководната риба и по-специално шарана, който е традиционно ястие за празника. Чикагото дори постави под съмнение легендата, че това е благословена от самия светец риба, защото му помогнала да спаси бедстващи моряци от корабокрушение моряци.