НОВИНИ


Прокурор отървал Големия Маргин от дело за наркотици

7 6233 12.01.2011
Прокурор отървал Големия Маргин от дело за наркотици
Красимир Маринов – Големия Маргин Булфото

Чавдар Ангелов, който е прокурорът от Софийската градска прокуратура е прекратил обвинението срещу Красимир Маринов – Големия Маргин, което е от началото на миналата година и е за ръководене и организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Това оповести апелативният прокурор на София Вичо Вичев. По това дело наблюдаващите прокурори са двама – Чавдар Ангелов и Емил Галипонов.



Когато апелативната прокуратура извърши проверка на постановлението за частично прекратяване, беше установено, че другият наблюдаващ прокурор не е знаел за това постановление. Това е нарушение на екипния принцип на работа, който изисква колегите да знаят какви процесуално-следствени действия се извършват. Ангелов не е наказан, но е командирован в Софийската районна прокуратура временно”, обясни Вичев. Сега по делото остават другите обвиняеми от групата, сред които е Стефан Бонев – Сако.

Постановлението за частично прекратяване на производството срещу Маргина с мотив, че липсват достатъчно доказателства, че е ръководил група за наркотици. Градският прокурор на София Николай Кокинов оповести днес, че защитата на Красимир Маринов е оспорила мотивите, с които е прекратено обвинението.

Още на 22 юни м.г. Софийският апелативен съд пусна Маринов от ареста. В мотивите си съдът записа, че не е разколебано обоснованото предположение, че Големия Маргин е съпричастен към престъплението, в което е обвинен и по делото съществуват достатъчно силни доказателства за това. Маргина бе обвинен основно по показанията на придобилия известност като прокурорски свидетел по няколко процеса – Тихомир Георгиев – Боксьора. Още тогава в съдебната зала стана ясно, че прокуратурата е прекратила разследването срещу деветима от групата. Така обвиняемите бяха редуцирани до 13 души. Днес се оказа, че едното прекратяване е извършено самолично от прокурора Ангелов без да го обсъди с колегата си Галипонов.

Командированият в Районна прокуратура магистрат придоби известност и с работата си по друго знаково дело – това срещу Златомир Иванов – Баретата. Наблюдаваше и делата срещу бандата на Христофорос Аманатидис – Таки, както и т.нар. дело срещу жилищната мафия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама