НОВИНИ


Гергана Павлова смени Горанов в НЗОК

1 4871 12.01.2011
Гергана Павлова смени Горанов в НЗОК

Заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова е определена за председател на Надзорния съвет на НЗОК. Това стана на днешното заседание на кабинета, на което бе освободен досегашния представител на държавата в ръководството на касата Владислав Горанов - зам.-финансов министър.



Припомняме, че премиерът Бойко Борисов обеща миналата година пред Българския лекарски съюз да освободи Горанов от ръководния пост в НЗОК. Освен това днешното правителствено решение е свързано и с ангажимента на кабинета да намали броя на представителите на държавата в Надзорния съвет на НЗОК и да увеличи представителите на синдикатите.

Надзорният съвет на НЗОК се състои от 9 членове - един представител на пациентските организации, по двама на организациите и работодателите и четирима представители на държавата, един от които е изпълнителният директор на НАП. С друго решение правителството актуализира състава на Етичната комисия по трансплантации.

По негово искане е освободен теологът Емил Стоянов, който ще бъде заменен от Костадин Нушев - преподавател по богословие в СУ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама